ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΥ ΘΕΑΝΩ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ & ΣΥΝΕΚΔΟΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ELNAVI

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Τελείωσα φιλοσοφία και αγγλική φιλολογία στο αμερικανικό κολέγιο Deree. Άρχισα να εργάζομαι από το 1990 στην οικογενειακή επιχείρηση, στο ναυτιλιακό περιοδικό του πατέρα μου το ΕΛΝΑΒΙ, και να ασχολούμαι με τη γυναίκα και τις ιδιαιτερότητες της στην ναυτιλία. Καθιέρωσα την ομώνυμη στήλη “Η Γυναίκα στη Ρότα της Ναυτιλίας” όπου μέσα από την καταγραφή και περιγραφή των γυναικών αποτύπωσα ζωές, καριέρες, τα πιστεύω, τα θέλω, το μεράκι την αγάπη τους για την δουλειά τους και την ναυτιλία.

Για αυτό το σκοπό έχω ήδη εκδώσει 7 βιβλία με τουλάχιστον 120 συνεντεύξεις γυναικών.

Επίσης, πρόσφατα έχω ξεκινήσει και τις βιογραφίες προσωπικοτήτων της ελληνικής ναυτιλίας μας. Για μένα δημοσιογραφία, είναι να λέω όσα σκέφτομαι με ειλικρίνεια, να εκφράζω τις πεποιθήσεις μου, να είμαι ανεξάρτητη, να μην φοβάμαι τις προκλήσεις του επαγγέλματος. Δημοσιογραφία για μένα είναι να παραμένω πάντα ενεργητική, περίεργη, ενθουσιώδης, ακριβής. Η αναζήτηση για την είδηση, τα ταξίδια, το φωτογραφικό αποτύπωμα με κάνουν χαρούμενη.

Είμαι παντρεμένη με τον Στέφανο Παπανδρέου, συνοδοιπόρο μου στη ζωή 30 χρόνια και συνεκδότη του περιοδικού και έχω 3 παιδιά και έναν εγγονό που λατρεύω.

Photos