ΚΩΝΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ WORLD MARITIME ACADEMY & STAMKON

Η Δρ. Κατερίνα Κώνστα είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος του World Maritime Academy και της STAMKON.

Η Κατερίνα έχει περισσότερα από 20 χρόνια διεθνή εμπειρία στη εκπαίδευση, στα ναυτιλιακά και στα logistics, τόσο φοιτητών αλλά και στελεχών  επιχειρήσεων. Έχει δημιουργήσει τμήματα και σχολές ναυτιλίας για κολέγια και πανεπιστήμια και συνεργασίες μεταξύ οργανισμών. Η συγγραφική της εμπειρία περιλαμβάνει βιβλία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εργασίες σε περιοδικά και συνέδρια. Έχει υπηρετήσει ως κριτής για το Maritime Policy & Management Journal και αυτή τη στιγμή είναι κριτής για το Journal of Traffic and Transportation Engineering και Εξετάστρια του Institute of Chartered Shipbrokers στο Λονδίνο.

Η εκπαίδευση και η κατάρτιση χωρίς εμπειρία δεν σημαίνουν τίποτα γι’ αυτήν, γεγονός που εξηγεί γιατί αναλάμβανε πάντα συμβουλευτικά έργα. Επί του παρόντος, η συμβουλευτική που προσφέρεται επικεντρώνεται στην ναυτιλίας και τα logistics, στην εκπαίδευση, στο ανθρώπινο δυναμικό, στη βιωσιμότητα, στη διανομή, στην αποθήκευση, στις προμήθειες για τις 3PL εταιρείες.

Η Κατερίνα απέκτησε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο του Plymouth, με τίτλο «Ναυτιλιακή Πολιτική και Η Επιτυχία των Εθνών: Η περίπτωση της Ελληνικής Ναυτιλίας». Είναι πτυχιούχος Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Ναυτικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο του Plymouth, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σπούδασε Business & Finance στο North Hertfordshire College, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές περιλαμβάνουν: Διεθνή Ναυτιλία στο Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ (Ηνωμένο Βασίλειο) και Ναυτιλιακές Σπουδές με Διεθνείς Μεταφορές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Ελλάδα). Επίσης, έχει αποκτήσει πιστοποιήσεις για διδασκαλία σε  Πανεπιστημιακό επίπεδο.

Η Κατερίνα είναι μέλος του Women’s International Shipping & Trading Association (WISTA) και μέλος της Επιτροπής Διαφορετικότητας και Ένταξης της Διεθνούς WISTA, μέλος του International Maritime Lecturers’ Association (IMLA), της Ένωσης Ελληνίδων Επιστημόνων, του LeanIn και της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίου.  Είναι Πρέσβης του Πανεπιστήμιου του Plymouth και Υπεύθυνη της οργάνωσης ναυτιλιακών απόφοιτων PYNDA.

Photos