ΝΟΤΙΑ ΕΙΡΗΝΗ

COUNTRY MANAGER, COMPANY: SING FUELS (HELLAS) (A GLOBAL FUEL & LUBS TRADING FIRM) FOUNDER & DIRECTOR PROJECT CONNECT

Η Ειρήνη Νοτιά είναι μια καταξιωμένη επιχειρηματίας, που ξέρει καλά πως να υλοποιεί καλές και πρωτοπόρες ιδέες, και από νεαρά ηλικία στα 15, βοηθάει ανθρώπους συμμετέχοντας σε κοινωφελείς οργανισμούς.

Μεγαλωμένη στην Νέα Υόρκη τονίζει πάντα ότι έχει επιρροές Χιώτικες, Συριανές, Κασιώτικες και Κρητικές, λόγω της καταγωγής των γονιών της και έχει πάρει τα καλύτερα στοιχεία από τις δυο χώρες που αγαπάει πολύ, την Ελλάδα και την Αμερική, έχοντας σαν στόχο να τα μεταφέρει στους νέους της Ελλάδας.

Ίδρυσε και διαχειρίζεται, στην Ελλάδα, εταιρεία μεσιτείας ναυτιλιακών καυσίμων, Prime’s Bunkersplus Services,  που ανταγωνίζεται στην διεθνή αγορά από το 2002 και αγοράστηκε πέρυσι από την SING FUELS Global Fuels Trader, όπου η Ειρήνη είναι η Country Manager. Από την ίδρυσή της η Prime έχει ειδικευτεί στην ελληνική ναυτιλιακή αγορά φέρνοντας σε επαφή τους Έλληνες εφοπλιστές με προμηθευτές της παγκόσμιας αγοράς καυσίμων.  Η κατανόηση τόσο της τεχνογνωσίας των ναυτιλιακών όσο και των προμηθειών καυσίμων και το ήθος της έχουν προσελκύσει πολλούς γνωστούς πλοιοκτήτες στο πελατολόγιό της.

Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων, από το Πανεπιστήμιο Pace της Νέας Υόρκης, στο International Management, στο Marketing και τις Πολιτικές Επιστήμες. Επίσης έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Brooklyn College, Master’s program in “Human Relations”.

Πριν από την σταδιοδρομία στο bunkering και στο shipping, εργάστηκε στην Νέα Υόρκη σε εταιρείες χονδρεμπορίου, λιανεμπορίου και σε πολυεθνικούς οργανισμούς όπως η IBM & Nichiman America.

Πέρα από την εκτεταμένη εμπειρία της στην δημιουργία και διαχείριση επιχειρήσεων, η προθυμία της να βοηθήσει και να καλύψει τις ανάγκες, την οδήγησαν να δημιουργήσει το 2015 μια Μη Κερδοσκοπική Αστική Εταιρεία, την Project Connect, που δίνει ευκαιρίες καριέρας στους νέους.

Η ίδια εταιρεία εισήγαγε στα σχολεία της χώρας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΛΟΙΟΥ». Αυτό το πρόγραμμα ανοίγει νέους ορίζοντες στα νεαρά ελληνόπουλα, στους δασκάλους τους και στις οικογένειες τους  γιατί μαθαίνουν για το διεθνές εμπόριο, τη ναυτιλία και τη ζωή στην θάλασσα.  

Το motto της Ειρήνης είναι: «γνωρίστε τον εαυτό σας και βρείτε τον σκοπό στην ζωή σας».

Photos