ΣΚΟΥΛΙΚΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

C.E.O. ATALANTA GOLDEN YACHTS ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (GYA)

Ο Μιχάλης Σκουλικίδης είναι ευρέως γνωστός ως ένας από τους πρωτοπόρους του ελληνικού yachting και δραστηριοποιείται στον κλάδο τα τελευταία 47 χρόνια.

Συγκεκριμένα, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Atalanta Golden Yachts καθώς και Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού (GYA).

Ως ιδρυτής της GYA προεδρεύει της οργανωτικής επιτροπής του πολύ επιτυχημένου Mediterranean Yacht Show (MEDYS). Το MEDYS διεξάγεται σε ετήσια βάση στο Ναύπλιο και έχει καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη έκθεση επανδρωμένων επαγγελματικών σκαφών στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των σκαφών αλλά και τον αριθμό των πρακτόρων που συμμετέχουν κάθε χρόνο. Είναι μια αληθινή απόδειξη για τις εξαιρετικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα ως προορισμός και ως τόπος ανάπτυξης νέων επιχειρήσεων.

Είναι γνωστό το πάθος του για το yachting, και η επιμονή του για το μέλλον καθώς διαθέτει πολύ προσωπικό χρόνο για την εξέλιξη του κλάδου.

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού για σχεδόν μια δεκαετία ((1996-2005), έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των αρχών και των ρυθμιστικών φορέων και ζητείται η συμβουλή του όταν ανακύπτουν ζητήματα που αφορούν το ελληνικό yachting.

Αυτό οφείλεται στη μακρόχρονη καριέρα του η οποία περιλαμβάνει ανώτερες θέσεις σε μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες του yachting στην ανατολική Μεσόγειο.

Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Vernicos Yachts για 24 χρόνια και μετά τη θητεία του διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της PrivatSea (ΣΕΤΕ – Όμιλος Λάτση). Από το 1994 έως το 2007 διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), που διοργάνωσε το Διεθνές Συμπόσιο Yachting στον Πόρο.

Χαρακτηριζόμενος από ισχυρή επιχειρηματική ηθική και ακλόνητη θέληση για ανάπτυξη, συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για να διαμορφώσει ένα λαμπρό μέλλον για την ελληνική βιομηχανία του yachting.

Photos