ΦΛΟΥΡΗΣ ΜΥΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο Μύρων Φλουρής  γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1995) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, από το Οxford Brookes University  (1996).  Διαθέτει δίπλωμα εξειδίκευσης στην Τεχνολογική Στρατηγική των Επιχειρήσεων (2003) από το ΕΜΠ. 

Έχει εργαστεί σε διεθνείς συμβουλευτικές εταιρείες KPMG (2020) και ΕΥ (2021), συμμετέχοντας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων έργων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αλλά και στην ανάπτυξη εργασιών .

Επιπλέον, διαθέτει εικοσαετή και πλέον εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα και ειδικότερα στην  Εθνική Τράπεζα (2008), Π&Κ Χρηματιστηριακή (2001) και στην Εγνατία Χρηματιστηριακή (1998) λαμβάνοντας θέσεις ευθύνης.

Παράλληλα, έχει συμμετάσχει στην  σύλληψη και υλοποίηση επιχειρηματικών  ιδεών, αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία σε θέματα καινοτομίας, τεχνολογίας, ψηφιακού μετασχηματισμού και νεοφυούς επιχειρηματικότητας .

Έχει διατελέσει αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων (2018), Τομεάρχης Ψηφιακού Μετασχηματισμού (2019) και Τομεάρχης Ψηφιακή  Διακυβέρνησης (2021) του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Photos