ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

CEO & ΠΡΟΕΔΡΟΣ D. KORONAKIS S.A / ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

O Κωνσταντίνος Κορωνάκης γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Φοίτησε στη σχολή Μωραΐτη και συνέχισε τις σπουδές του με αντικείμενο το Business Administration στο Deree College. 

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Κ. Κορωνάκης, ξεκίνησε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής σχοινιών και συρματοσχοίνων Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ που ίδρυσαν οι γονείς του Δημήτριος & Ελένη Κορωνάκη. Αρχικά ασχολήθηκε με το τμήμα παραγωγής όπου εκπαιδεύτηκε στα μεγαλύτερα εργοστάσια του είδους στην Ευρώπη. 

Στην συνέχεια, την μηχανολογική του εμπειρία ο Κ. Κορωνάκης μετέτρεψε σε θερμοκοιτίδα παραγωγής καινοτόμων προϊόντων, κυρίως στον χώρο των σχοινιών για την Ακτοπλοΐα και την Ποντοπόρο Ναυτιλία. Το 1996 η Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ παρουσίασε στην παγκόσμια αγορά τα σχοινιά KAPA, μια νέα παγκοσμίως σύνθεση ενός κυκλικής διατομής σχοινιού που οι γάσσες του γίνονται με εξωτερική πλοκή εμβόλων, έμπνευση και υλοποίηση του Κ. Κορωνάκη. 

Το πάθος του και η βαθιά του γνώση σε θέματα R&D του κλάδου συνέβαλαν στην μελέτη και κατασκευή πρωτοπόρου βοηθήματος γάσσας για 24κλωνους κάβους και μάλιστα για αυτή του δημιουργία του απονεμηθεί Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας από το Υπουργείο Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας το 2003. 

Τα επόμενα χρόνια, ο Κωνσταντίνος, κατάφερε να αναπτύξει νέους εμπορικούς κλάδους της εταιρείας όπως αυτούς του Offshore & Drilling, του Yachting και Κρουαζιέρας, καθώς και της Αλιείας και το 2019 εισήχθη τον κλάδο των ηλεκτρικών καλωδίων με την αγορά του πρώην εργοστασίου «ΚΑΛΩΔΙΑ ΞΑΝΘΗΣ». Παράλληλα, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, έχτισε το κατάλληλο δίκτυο συνεργατών στα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια του κόσμου (Stock points), με στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, όπως τη Νέα Υόρκη, το Χιούστον, τη Νέα Ορλεάνη, το Λος Αντζελες, τη Βαλτιμόρη, την Φιλαδέλφεια, τον Παναμά, τη Σιγκαπούρη, την Σανγκάη, τοΤ σινγκτάο, την Φουτζέιρα ,το Ντουμπάι, το Ντέρμπαν, το Καπε Τάουν , το Ααλέσουντ, το Ρότερνταμ, την Αμβέρσα, το Αμβούργο, το Λιβόρνο, την Ταραγκόνα, το Αλτζεσίρας, το Λας Πάλμας, την Κωνσταντινούπολη κλπ. 

Ο Κωνσταντίνος Κορωνάκης διατελεί Προέδρος της Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ και είναι ενεργό μέλος του Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς. 

Ο Κωνσταντίνος είναι παντρεμένος με την Νικολέτα Παύλου και έχει δύο γιους, τον Παύλο και τον Δημήτρη.

Photos