ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

AΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΠΕΣΤ) ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Μ.Υ.Β.Α. στην ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο  Μανώλης  Στεφανάκης,

  • Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος πτυχίου MASTER OF LAWS (LL.M) από το University College του Λονδίνου (U.C.L.), με ειδίκευση στο διεθνές, ευρωπαϊκό και ναυτικό δίκαιο.
  • Είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, με πολυετή εμπειρία σε παγκόσμιο επίπεδο στον χειρισμό εμπορικών και ναυτιλιακών υποθέσεων, εντός και εκτός δικαστηρίων, που αφορούν, κυρίως, σε πλοία και σκάφη αναψυχής. 
  • Η σχέση του με τον τουρισμό άρχισε από τα φοιτητικά του χρόνια, καθώς τα πέρασε εργαζόμενος σε σημαντικά πόστα μεγάλων ξενοδοχείων της Αθηναϊκής Ριβιέρας, και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα στον θαλάσσιο τουρισμό, με τη συμμετοχή του στη διοίκηση ικανού αριθμού ναυτιλιακών εταιρειών σκαφών αναψυχής.
  • Παράλληλα, ήταν και παραμένει λάτρης του αθλητικού ιδεώδους, μετέχοντας σε διοικήσεις αθλητικών οργανισμών, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνει μέρος και στις αγωνιστικές τους εκδηλώσεις.
Photos