ΚΡΟΝΤΗΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ – ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ  ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Ο Γιάννης Κροντήρης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και αποφοίτησε από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Στο Λιμενικό Σώμα κατατάχθηκε το 2011 και έχει αναλάβει θέσεις όπως: προϊστάμενος γραφείου επιθεώρησης, Λιμενάρχης Αίγινας, Υποδιοικητής Λιμενικού τμήματος Σαλαμίνας, στέλεχος Λιμενικής Αστυνομίας, προϊστάμενος δικαστικού – αγορανομίας και δημόσιος κατήγορος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, από τις οποίες αποκόμισε σημαντική εμπειρία αντιμετωπίζοντας σοβαρά περιστατικά ναυτικών ατυχημάτων καθώς και θαλάσσιας ρύπανσης.

Από το 2018 έως σήμερα υπηρετεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Διεύθυνση Θαλάσσιων Συγκοινωνιών με αντικείμενο τη διαχείριση και διαμόρφωση θαλάσσιου δικτύου, τη διενέργεια δημοσίων διαγωνισμών, την εναρμόνιση της Ελληνικής με την Κοινοτική νομοθεσια κ.α. Παράλληλα, ην τελευταία διετία απασχολείται ως εκπαιδευτής στις Σχολές Ωμέγα, παραδίδοντας μαθήματα σε σπουδαστές που αποφοιτούν με την ειδικότητα “κυβερνήτες σκαφών αναψυχής”.

Είναι κάτοχος άδειας χειριστή ταχυπλόου και πτυχίου κυβερνήτη σκαφών αναψυχής.
Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με το θαλάσσιο καγιάκ οργανώνοντας εξορμήσεις με μικρά group. Δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια της ομάδας παράλληλα με την αναψυχή που προσφέρει το άθλημα, ενώ σκοπό έχει τη διάδοση του σπορ και την ανάδειξη του ελληνικού θαλάσσιου πλούτου.
Έχει σαν μότο τα αρχαία ρητά ” αγαθά κοποις κτωνται” και “συν Αθηνά και χείρα κινει” και πορεύεται με την πεποίθηση ότι μόνο μέσα από συλλογικά όργανα οι κοινωνίες μπορούν να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών τους.

Photos