ΛΕΚΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
PHD: ECONOMIC ASPECTS OF THE “COASTAL ISSUE”: THE PRICING SYSTEM
MSC: TRANSPORT ECONOMICS
ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η Μαρία Λεκάκου είναι Καθηγήτρια Ναυτιλιακής Οικονομικής του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης και Πρόεδρος της Επιτροπής Γαλάζιας Ανάπτυξης «Αιγαίο Αρχιπέλαγος». 

Έχει δημοσιεύσει  για Ευρωπαϊκές Πολιτικές για τη Ναυτιλία για Νησιωτικές Μεταφορές. Ελληνική Ναυτιλία, τον Ανταγωνισμό στην Ακτοπλοΐα , για τις επιπτώσεις της κρουαζιέρας στους προορισμούς, για τις θαλάσσιες μεταφορές και την κοινωνική καινοτομία για την Εταιρική Κοινωνική ευθύνη στη ναυτιλία, για τη Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στον Θαλάσσιο Τουρισμό, την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα Ελληνικά νησιά και την Βιωσιμη Γαλάζια Οικονομία.

Δραστηριοποιείται στην κοινωνικής καινοτομία, γαλάζιας ανάπτυξης και διακυβέρνησης και Εκπαίδευσης τοπικών και κοινωνικών εταίρων. Συνδιοργανώνει τις Ευρωπαικές Μέρες της Θάλασσας απο το 2012 , τον διαγωνισμό για θέματα γαλάζιας νεανικής επιχειρηματικότητας BLUEHACATHON απο το 2015, και LIVING LABS για αυτές τις δράσεις το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναδείχτηκε Εθνικός Πρωταθλητής στα « Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2020» στην  «Επένδυση στις Επιχειρηματικές Δεξιότητες».

Είναι Μέλος του Circular Board του Sporos Platform της πρώτης πλατφόρμας Κυκλικών Επενδύσεων και της Συμβουλευτικής Επιτροπής του BLUEGROWTH.

Photos